Mainos

Venäläistoimittaja: Miksi pakotteet eivät koske Helsingin Areenaa?

Euroopan maat eivät näytä olevan innokkaita panemaan täytäntöön Venäjän vastaisia pakotteita, jotka kohdistuvat Venäjän presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin, kirjoittaa Venäjältä Saksaan muuttanut toimittaja Leonid Bershidsky Bloomberg-sivustolla.

Bershidsky viittaa kirjoituksessaan Rotenbergien ja Gennadi Timtshenkon omistamaan Helsingin areenaan. Putinin lähipiiriin kuuluva Arkadi Rotenberg on sekä EU:n että Yhdysvaltojen Venäjä-vastaisella pakotelistalla. 

Berhidsky päivittelee, että esimerkiksi yhdysvaltalaisartistien Miley Cyrusin ja Justin Timberlaken on tarkoitus esiintyä areenalla, vaikka mediassa on kerrottu yleisesti areenan kuuluvan Timtshenkolle ja Rotenbergeille.

Italian viranomaiset jäädyttivät tällä viikolla Arkadi Rotenbergin omistukset maassa. Rotenbergin omaisuutta jäädytettiin noin 30 miljoonan euron arvosta. Rotenbergilla on ollut viranomaisten mukaan muun muassa asunto ja useista huviloita Sardiniassa. Hän omistaa myös Rooman keskustassa sijaitsevan luksushotellin sekä huvilan Rooman lähistöllä.

Bloomberg-sivuston mukaan Rotenberg ei omien sanojensa mukaan piilottanut Italiassa olevaa omaisuuttaan, koska ei "katsonut sen kuuluvan varallisuuteen".

Berhidsky ihmettelee, miksi muut Euroopan maat eivät ole jäädyttäneet pakotelistalle kuuluvien henkilöiden varoja.

Bershidskyn mielestä looginen päätelmä on, että Euroopan maat eivät edes yritä löytää pakotelistalla olevien venäläisten omaisuutta. Hän arvelee, että syynä on se, että monet maat aikovat käydä jälleen kauppaa Putinin lähipiiriläisten kanssa, kun Ukrainan kriisi laantuu. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.