Mainos

Venäläisten sijoittamista Orahovaciin mietitään vielä

Kansainvälisten Kfor-joukkojen johto on päättänyt siirtää kahdella viikolla ratkaisua venäläisten Kfor-joukkojen sijoittamisesta Orahovacin kaupunkiin Kosovoon. Kforin tiedottaja sanoo, ettei Kfor halua ratkaista kiistaa venäläisjoukoista voimakeinoin.

Orahovacin albaaniväestö on jo kolmen päivän ajan estänyt venäläisten Kfor-joukkojen saapumisen kaupunkiin. Kaupungissa asuu noin 3 000 serbiä. Albaanit tukkivat maanantaina Orahovaciin johtavan tien estäen venäläisten tulon kaupunkiin. Venäjä on julistanut, että tapahtuma on "selvä haaste kansainväliselle yhteisölle".

Kenraali Michael Jackson, monikansallisten Kfor-joukkojen komentaja, sanoi kuitenkin olevansa optimistinen sen suhteen, että kiista ratkeaa pian.

Albaanien mukaan venäläisiä palkkasotureita taisteli Kosovon sodan aikana serbien puolella ja osallistui myös etnisiin puhdistuksiin. Albaanit sanovat venäläisten yrittävän myös suojella kaupungin sotarikoksista epäiltyjä serbejä. Tällä hetkellä Orahovacia valvovat hollantilaiset rauhanturvaajat.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.