Mainos

Venäläisten puurekkojen tehotarkastukset käyntiin

Venäläisten raakapuurekkojen tehotarkastukset ovat alkaneet itärajalla ja muutamia painorajat ylittäviä ajoneuvoja palautettiin iltapäivään mennessä takaisin Venäjälle.

Tehostettu valvonta on vastaus Venäjän tielaitoksen päätökseen poistaa ylipainoluvat suomalaisten raskaalta kalustolta elokuun alusta.

Suomen liikenne- ja viestintäministeriö on pyytänyt virka-apua sisäministeriön poliisiosastolta sekä Tullihallitukselta, ettei maahan enää päästettäisi yli 44-tonnisia yhdistelmäajoneuvoja Venäjältä. -Valvontakoneiston rasittaminen ei ole järkevä ratkaisu ylipainojupakassa, vaan neuvotteluilla pitäisi selvittää, ettei tilanne hyödytä kumpaakaan osapuolta, korostaa liikenneministeriön ylijohtaja Harri Cave'n.

Hänen mukaansa ministeri- ja virkamiestasolla ei yhteisymmärrystä ole toistaiseksi syntynyt - venäläisten tavoitteena on vallata markkinat suomalaisilta kuljetusyrityksiltä. -Venäläiset ovat laskeneet, että he voivat ajaa halvemmalla kustannustasollaan kaksi kuormaa siinä, missä suomalaiset ovat ajaneet yhden.

Liikenneministeriössä aiotaan Cave'nin mukaan myös edelleen rajoittaa matkalupien myöntämistä venäläisille. Matkalupia on myönnetty yhtä paljon venäläisille ja suomalaisille, mutta venäläisten osuutta ryhdyttiin keväällä rajoittamaan, kun ilmeni, että suomalaisten markkinaosuus kuljetuksissa jatkuvasti laskee.

Venäjältä tuodaan Suomeen kumipyörillä kuutisen miljoonaa kuutiota puuta eikä suomalaiskuljettajien ajossa puoliperävaunukalustoa ole enää käytössä. Venäjän viranomaisten päätös lakkauttaa 60-tonnin yhdistelmien ylipainoluvat federaation alueella onkin kova kolaus erityisesti kaakkoissuomalaisille yrittäjille. Alueelta on arvioitu poistuvan jopa pari sataa työpaikkaa.

Venäjän liikenneministeriö on kannellut EU:n komissioille, että Suomessa syrjitään venäläisiä kuljetusyrityksiä. Cave'nin mukaan komissiolta heinäkuun alussa tulleessa vastauksessa tähdennettiin neuvotteluratkaisua, koska Suomella on asiassa periaatteessa vapaat kädet.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.