Mainos

Venäläisten ja ukrainalaisten välit kiristyneet Suomessakin

Ukrainan sota kiristää venäläisten ja ukrainalaisten välejä myös Suomessa. Monet ystävyyssuhteet ovat katkenneet, kun politiikasta on alettu keskustella tai kun puhuminen on lopetettu kokonaan.

– Monet ukrainalaiset yrittävät välttää kontaktia venäläisten kanssa, koska on hyvin todennäköistä, että paras ystäväsi kutsuu sinua fasistiksi. Tilanne on vaikea erityisesti niissä perheissä, joissa toinen on venäläinen ja toinen ukrainalainen, sanoo Ukrainalaiset Suomessa ry:n puheenjohtaja Denis Pertsev.

– Kerran kun olin itse metrossa Ukraina-paita päällä, venäläinen henkilö tuli sanomaan minulle, että tunnistan sinut tv:stä, fasisti.

Myös venäläinen toimittaja Polina Kopylova tietää, että sota Ukrainassa hiertää Suomessa asti.

– Jos keskustelen ihmisten kanssa, joita en tunne, ensimmäisenä pulpahtaa mieleen kysymys siitä, mistä en saisi puhua, Kopylova sanoo.

Hän muistuttaa, että mielipiteet jakaantuvat Suomen venäläisten keskuudessa, ja että valtaosa Suomen venäläisistä on kriittisiä Putinin politiikkaa kohtaan. Kopylovan mukaan keskustelu on tärkeää, vaikka se voisi alkuun tuntua vaikealta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.