Mainos

Venäläisten ja tshetsheenien neuvottelut keskeytyivät

Venäläisten ja tshetsheenien neuvottelut tulitauon lujittamiseksi keskeytyivät tänään tuloksetta. Osapuolet jatkavat keskusteluja sunnuntaina.

Jo aiemmin päivällä Venäjän viranomaiset ja tshetsheenikapinalliset myönsivät, että neuvottelut polkivat paikallaan ja että ne saattavat päättyä nopeasti ilman tulosta.
-Neuvottelut ovat hyvin monimutkaiset, sanoi sissien edustaja Movladi Udugov.

Neuvotteluja käytiin jo kolmatta päivää Nazranissa Ingushian pääkaupungissa. Venäjän valtuuskunnan johtaja, kansallisuuksien ministeri Vjatsheslav Mihailov sanoi aiemmin päivällä, että tshetsheenit olivat ottaneet "ei-rakentavan ja ei-realistisen kannan" neuvotteluihin. Hänen mukaansa tshetsheenit ovat perääntyneet tulitaukosopimuksesta.

Nyt käytävillä neuvotteluilla on määrä lujittaa tulitaukoa, josta presidentti Boris Jeltsin ja Tshetshenian johtaja Zelimhan Jandarbijev sopivat viime viikolla.

Tshetsheenit ovat vaatineet venäläisten joukkojen vetäytymistä alueelta ennen kuin he suostuvat riisumaan aseensa. Lisäksi tshetsheenit haluavat järjestää kansanäänestyksen, jossa päätettäisiin alueen mahdollisesta itsenäisyydestä. Venäläiset eivät todennäköisesti suostu näihin vaatimuksiin, sillä he ovat hylänneet kaikki tshetsheenien itsenäisyyteen liittyvät ehdotukset.

Kremlissä solmittu tulitauko astui voimaan 1. kesäkuuta, mutta molemmat osapuolet ovat toistuvasti syyttäneet toisiaan sopimuksen loukkaamisesta.
(STT-Reuter)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.