Venäläisten hiihtoturistien määrä huimassa kasvussa

Venäläisturistien määrä Suomen hiihtokeskuksissa on lisääntynyt kahdessa vuodessa 40 prosenttia.

Viime kaudella Suomessa vieraili noin 70 000 venäläistä laskettelumatkailijaa, kun kaksi vuotta aiemmin määrä oli noin 50 000.

Suomalaiset hiihtokeskukset kiinnostavat venäläisiä turisteja hyvän sijaintinsa vuoksi.

– Meillä on maantieteellisesti loistava asema. jos ajattelee venäläisturisteja. Meille pääsee tulemaan omalla autolla, junalla ja lyhyellä lennolla. Suomessa on monta hiihtokeskusta, jotka ovat lähempänä Pietaria kuin Helsinkiä, toteaa Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Anne Larilahti.

Lisäksi venäläisturistit arvostavat hiihtokeskusten venäjänkielisiä palveluita.

Suomessa ei pahoja lumimyrskyjä

Hiihtokeskukset toivovat lisää kävijöitä myös rajojen ulkopuolelta. Venäjän läheisyyden vuoksi venäläisturisteihin on helpointa panostaa.

– Venäjä on meille se loogisin paikka aloittaa juuri tämän sijainnin takia. Lisäksi venäläiset pitävät Suomesta ja he tulevat tänne mielellään. Toki me teemme töitä sen eteen, että saamme kävijöitä myös muista maista, ja tosi hyvältä näyttää, esimerkiksi brittituristien määrä on taas kääntynyt nousuun, Larilahti kertoo.

Hiihtoturisteja saapuu Suomeen myös Virosta, Espanjasta, Ranskasta, Saksasta, Japanista ja Keski-Euroopan maista.

Suomeen luotetaan hiihto- ja laskettelumaana myös sään vuoksi.

– Sää on Suomessa suosiollisempi kuin Keski-Euroopassa. Meillä ei ole sumuja tai pahoja lumimyrskyjä, lisäksi Suomessa ollaan aikalailla myös lumivarmoja, listaa Larilahti.

Lue myös:

    Uusimmat