Mainos

Venäläisten eteneminen pysähtyi Groznyissa

Venäläisten eteneminen kohti Groznyin keskustaa pysähtyi tänään huolimatta siitä, että Venäjän tykistö tulitti edelleen kiivaasti sissien asemia ja myös ilmaiskut jatkuivat.

Tshetshenia, venäläistankkeja

Samalla virkaa tekevä presidentti Vladimir Putin ja Venäjän hallituksen tärkeimmät ministerit yrittivät vakuuttaa Moskovassa vierailevalle Euroopan neuvoston valtuuskunnalle, että sotatoimet ovat sekä välttämättömiä että hyödyllisiä.

Uutistoimisto Itar-Tass kertoi sotilaslähteitä lainaten, että venäläissotilaat ovat estäneet tshetsheenitaistelijoiden yritykset murtautua Groznyin saartorenkaan läpi.

Tshetsheenien kerrottiin tehneen kaikkiaan kuusi murtautumisyritystä viime yönä. Lähteiden mukaan tshetsheenit kärsivät yrityksissä pahoja tappioita.

Venäläisten mukaan tshetsheenisissit yrittivät murtautua kaupungista ja paeta Tshetshenian eteläosan vuorille. Tshetsheenit taas sanoivat torjuneensa venäläisten yritykset ottaa hallintaansa kaupungin strategisella paikalla sijaitseva keskussairaala.

Venäläisjoukot jatkoivat tänään Groznyin moukarointia tykeillä ja kranaatinheittimillä. Venäläiset olivat aloittaneet eilen keskitetyn hyökkäyksen vallatakseen kaupungin keskustan. Uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtajan mukaan venäläissotilaat näyttivät kuitenkin tänään viivyttelevän hyökkäyksensä kanssa. Viivyttelyn tärkein syy lienee upseerien halu rajoittaa miestappioita.

-Minun tärkein periaatteeni on pitää miestappiot mahdollisimman pieninä. En piittaa vähääkään Groznyin valtaamisesta, kunniamitaleista tai urakehityksestäni, sanoi nimettömänä pysyttelevä Venäjän sisäministeriön joukkojen everstiluutnantti.

EN:n valtuuskunta tapasi Putinin

Moskovassa neuvottelumatkalla oleva Euroopan neuvoston valtuuskunta tapasi tänään vt. presidentin Vladimir Putinin sekä Venäjän ulko-, sisä- ja hätätilaministerit.

Putin, Vladimir

Keskustelut kestivät kolme tuntia, vaikka niille oli alun perin varattu aikaa vain tunti. Valtuuskunta on antanut ymmärtää, että Venäjä voidaan erottaa neuvostosta määräajaksi Tshetshenian sodan vuoksi.

-Sitä ei voida laskea pois mahdollisuuksista, valtuuskuntaa johtava lordi Russell-Johnston sanoi.

Huomenna valtuuskunnan on määrä vierailla Ingushiassa sekä Tshetsheniassa alueilla, jotka Venäjä sanoo vapauttaneensa.
(STT-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.