Mainos

Venäläistankkeri vuotaa Bosporin salmessa

Venäläistankkeri katkesi viime yönä myrskyssä kahtia Marmaramerellä Bosporin salmen edustalla lähellä Istanbulia. Tankkerilla oli lastinaan arviolta 4300 tonnia raskasta polttoöljyä. Laivasta vuotaa öljyä mereen.

Katkennut venäläistankkeri

Venäjän liikenneministeriön edustaja Sergei Palehov arvioi, että tankkerista on vuotanut noin 800 tonnia öljyä. Volganeft 248 -nimisen laivan 17-henkisestä miehistöstä on pelastettu 12. Viisi miehistön jäsentä, mukaanlukien laivan kapteeni, jäi edelleen laivaan. He sanoivat jäävänsä laivaan turvallisuussyistä, kertoi NTV-televisioasema. Silminnäkijöiden mukaan paksuja öljylauttoja on ajautunut Turkin rannikolle, missä niitä yritetään poistaa kaivinkoneilla ja lapioilla kaivamalla. Laivan etuosa makaa puoliksi uponneena Marmarameressä. Laivan peräosa puolestaan on karilla noin 100 metrin päässä rannasta.

Venäläistankkerit kuljettavat öljyä Venäjältä ja Kaukasiasta Bosporin ja Dardanellien salmien kautta maailmanmarkkinoille. Liikenne Mustaltamereltä kapeiden salmien kautta Välimerelle on kasvanut jatkuvasti. Turkki on huolissaan liikenteen kasvusta ja monista onnettomuuksista. Se ei kuitenkaan voi rajoittaa laivaliikennettä, sillä kauppalaivojen vapaasta kulusta salmien kautta on sovittu vuodelta 1936 peräisin olevalla sopimuksella. Alusten ei tarvitse ottaa edes luotsia purjehtiessaan kapeissa salmissa.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.