Mainos

Venäläispoliitikon vierailusta Huippuvuorilla selkkaus Norjassa

Venäjän varapääministerin vierailu Norjalle kuuluvilla Huippuvuorilla on aiheuttanut diplomaattisen selkkauksen, kertoo norjalainen Barents Observer -uutissivusto.

Huippuvuorille matkustanut Venäjän varapääministeri Dimitri Rogozin on EU:n pakotelistalla ja hänen maahantulonsa on kielletty unionin alueelle. Myös Norja noudattaa EU:n pakotteita.

Norja on pyytänyt Venäjää antamaan selityksen Rogozinin vierailusta. Maan ulkoministeriön viestintäjohtaja sanoi uutistoimisto NTB:lle, että Rogozinin vierailu ei suoraan riko Norjan lakia, mutta pakotelistalla olevat henkilöt on julistettu ei-toivotuiksi henkilöiksi Huippuvuorilla.

– Olemme ilmaisseet Venäjän Oslon-lähetystölle selvästi, ettei listalla olevia ihmisiä haluta Huippuvuorille. On valitettavaa, että Rogozin on Huippuvuorilla, viestintäjohtaja Frode O. Andersen sanoi.

Ulkoministeriö aikoo nyt tehdä korjauksia matkustuskäytäntöihin.

Matkusti todennäköisesti tilauskoneella

On toistaiseksi epäselvää, miten Rogozin matkusti Huippuvuorille, mutta todennäköisesti on lentänyt sinne suoraan venäläisellä tilauskoneella. Jos hän olisi käyttänyt reittikonetta, matkaan olisi kuulunut passintarkistus eikä Rogozin olisi päässyt saarille. 

Rogozinin seurueeseen kuuluu Nenetsian autonomisen piirikunnan kuvernööri. Kuvernöörin tiedottaja sanoo sivustolle, että kaksikon matka jatkuu Huippuvuorilta pohjoisnavalle.

Rogozin muistetaan Euroopassa muun muassa uhoavista tviiteistään. Vuosi sitten Romania närkästyi Rogozinin tviitattua lentävänsä maahan raskaalla pommikoneella, kun ei ole tervetullut siviilikoneella.

  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.