Mainos

Venäläispankki rahoittaa merikaapelihanketta

Suomen kantaverkkoyhtiö Fingrid on vastustanut kaapelihakemusta. Sen mukaan uusi yhteys vaatisi mittavia investointeja Suomen kantaverkkoon. Myös Venäjän kykyä häiriöttömään sähköntarjontaan on epäilty.

Venäjän valtion omistama pankki Vnesheconombank on sopinut rahoittavansa energiayhtiö Baltenergon merikaapelihanketta Suomeen. Uutistoimisto Ria Novostin mukaan sopimus allekirjoitettiin eilen.

Pankin edustaja kertoi pankin antavan energiayhtiölle myös teknistä ja taloudellista apua, kun se neuvottelee hankkeen rahoituksesta ja toteutuksesta ulkomaisten sijoittajien ja rahoittajien kanssa. Energiayhtiön edustajan mukaan hankkeen arvo on noin 300 miljoonaa euroa.

Baltenergon tarkoituksena on saada uusi kaapeliyhteys Pietarin läheltä Kotkaan. Uuden yhteyden toivotaan olevan käytössä 2009-2010.

Suomen kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen on luvannut ottaa kantaa kaapelihakemukseen alkusyksystä.

Suomessa on myös epäilty, ettei Venäjältä riitä sähköä Suomeen, sillä Venäjän talous kasvaa vauhdilla ja sähkökatkot Venäjällä ovat yleisiä. Viime talvena Venäjä rajoitti yllättäen sähkön tuontia Suomeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.