Venäläisnyrkkeilijä tartutti tietämättä vastustajaansa ikävän taudin – "Olen pahoillani"

Venäläisnyrkkeilijä Sergei Vorobjov tartutti helmikuussa käydyn nyrkkeilyottelun yhteydessä ukrainalaiseen Karen Chukhadzhianiin tietämättään hepatiitti A -maksatulehduksen.

Kaksikko kävi Kaliningradissa välisarjan ottelun, joka päättyi Chukhadzhianin voittoon tuomariäänillä. Chukhadzhian joutui kuitenkin myöhemmin pakkolepoon ja kolmeksi viikoksi sairaalahoitoon, kun hänellä todettiin hepatiitti A -tartunta.

Viruksen aiheuttama maksatulehdus hepatiitti A voi levitä muun muassa kosketustartuntana. Hepatiitti A voi aiheuttaa väsymystä ja ruokahaluttomuutta useiden kuukausien ajan sairauden jälkeenkin.

– Fakta on, että sain hepatiitti A:n ottelun aikana vastustajaltani. Minun täytyy sanoa, ettei hän tiennyt sairastavansa sitä. Siksi en syyä ketään mistään, ja pyydän teitä jättämään negatiiviset kommentit pois. Sergei kirjoitti minulle ja sanoi olevansa pahoillaan, Chukhadzhian viestitti Facebookissa.

Tauti on nyt parantunut ja Chukhadzhian tuntee tällä hetkellä olonsa hyväksi. Raskas fyysinen rasitus on kuitenkin häneltä toistaiseksi kielletty.

– Minun tavoitteeni on palautua ja palata jopa paremmassa kunnossa. Olen päättäväinen, 23-vuotias ukrainalainen kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat