Mainos

Venäläisnaiselle luettiin paritussyytteet

Tatjana sanoo olleensa tietämätön siitä, että Venäjän kaupallisen lähetystön omistamissa asunnoissa harjoitettiin seksipalveluja. Hän kiistää myös saanensa lähetystöltä rahaa vuokrien keräämisestä.

41-vuotiaalle venäläisnaiselle luettiin syytteet parituksesta ja törkeästä parituksesta Helsingin käräjäoikeudessa alkaneessa oikeudenkäynnissä. Syytteen mukaan nainen välitti Venäjän kaupallisen lähetystön omistamia asuntoja prostituoiduille.

Toiminta ajoittui kesäkuusta 2003 lokakuuhun 2004. Asuntoja oli käytössä yhdeksän kappaletta. Niissä asui yli 20 prostituoitua.

- Tatjana keräsi vuokran, joka oli 175-240 euroa viikossa ja toimitti rahat kaupalliseen lähetystöön. Poliisin puhelinkuuntelu paljasti, että Tatjana järjesti naisille asuntoja ja sijoitti heidät asuntoihin, sanoo syyttäjä Sirpa Väätäinen.

Syyttäjä vaatii rikoshyötykorvauksia kaikkiaan 171 600 euroa.

Syytteen mukaan juttuun oli sekaantunut myös kaksi Venäjän kaupallisen lähetystön virkailijaa. Heitä ei voitu epäillä rikoksesta diplomaattistatuksen takia.

Tatjana: "Kiistän"

- En ole syyllistynyt mihinkään, Tatjana ilmoitti tulkin välityksellä.

- Toimin apulaisena Venäjän kaupalliselle edustustolle. Edustusto vuokrasi asuntoja turisteille ja keräsin vuokrarahat. En tiennyt, että asunnoissa harjoitettiin seksipalveluja.

Tatjanan mukaan hän ei saanut toiminnastaan mitään palkkioita, vaan rahat toimitettiin täysimääräisinä kaupalliseen edustustoon.

Palkattoman työn motiiviksi Tatjana kertoi sen, että hänelle oli luvattu työpaikka kaupallisen edustuston Punavuoreen kaavailemasta hotellista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.