Mainos

Venäläismummo edelleen sairaalassa tulehduksen vuoksi

Suomesta takaisin Venäjälle käännytettäväksi määrätty Irina Antonova on edelleen Haartmanin sairaassa Helsingissä odottamassa siirtoa Laakson sairaalaan.

- Hänen tulehdusarvonsa ovat korkealla ja hän kärsii pahoinvoinnista ja kivuista, kertoo Antonovan vävy Ari Laitanen.

Nyt Antonovan tytär Natalia Käärik ja Laitanen vain odottavat.

- Mistään ei ole tullut mitään päivitystä, varsinkaan poliisilta. Asianajajamme jätti eilen hallinto-oikeuteen uuden hakemuksen tilapäistä maassaololupaa varten. Ja siellä on tietysti ruuhkaa. Emme tiedä kauanko tämä leikki jatkuu.

Pyörätuolissa liikkuva Antonova sai kaksi vuotta sitten Viipurissa aivoverenkiertohäiriön, minkä seurauksena hän halvaantui toispuoleisesti. Antonovan tytär, Suomen kansalainen Natalia Käärik ja Laitanen päättivät tuoda Antonovan Suomeen.

- Tällä hetkellä hän on Haartmanin sairaalassa aivan sekaisin, pihalla kuin lumiukko. Hän tiedä missä kaupungissa hän on tällä hetkellä - hän on aivan avuton, arvioi Laitanen.

Antonovalla on päällä käännytyspäätös maahanmuuttovirastolta, joka kielsi häneltä oleskeluluvan. Käännytyspäätös katsoo, että Antonovalla on vahvemmat siteet Venäjälle kuin Suomeen. Suomessa asuva tytär on Antonovan ainoa lapsi ja ainoa lähisukulainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.