Mainos

Venäläismiehet ryyppäävät yhä enemmän

Venäläismiehet ovat lisänneet alkoholinkulutustaan Neuvostoliiton sortumisen jälkeen, ja tämä näkyy myös elinikätilastoissa. Tänään julkistettu venäläisten ja englantilaisten tutkijoiden selonteko kertoo harvempien venäläismiesten elävän 60-vuotiaiksi nyky-Venäjällä kuin tsaariajan Venäjällä.

Venäläismiesten keskimääräinen elinikä oli 63,8 vuotta 1990 - Neuvostoliiton olemassaolon viimeistä edellisenä vuotena. Vuonna 1994 luku oli 57,6 vuotta eli 6,2 vuotta vähemmän, kertoi brittitutkija David Leon Lontoossa.

-Vaikka sellaiset seikat kuin ravinto ja terveyspalvelut saattavat näytellä jotakin osaa, näyttää alkoholinkulutuksen huomattava muutos voivan selittää tyydyttävästi kuolleisuusvaihtelujen pääpiirteet, brittitutkija selitti.

Venäjän hallituksen julkistamien tilastojen mukaan vuotuinen alkoholinkulutus on yli kaksinkertaistunut 1990-1995. Henkeä kohden laskettuna maassa juodaan näiden tilastojen mukaan 13 litraa puhdasta alkoholia vuodessa.

Viime vuosisadan lopussa 56 prosenttia yli 16-vuotiaista venäläismiehistä eli 60-vuotiaaksi, nykyisin 60-vuotiaaksi voi odottaa elävänsä vain 54 prosenttia yli 16-vuotiaista.
(STT-Reuter)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.