Mainos

Venäläismiehet kiistävät pankkikorttihuijaukset

Kaksi Viron venäläismiestä ovat omien kertomustensa mukaan täysin tietämättömiä Helsingissä viime syksynä tapahtuneesta pankkiautomaattihuijauksesta. Väärennetyillä pankkikorteilla onnistuttiin nostamaan yksityishenkilöiden tileiltä yli 300 000 markkaa.

pankkiautomaatilla


Minulla ei ole mitään tekemistä tämän rikoksen kanssa. En edes ymmärrä tietokoneista yhtään mitään, vakuutti 45-vuotias entinen merimies. Toinen syytetty, 29-vuotias huonekalupuuseppä oli yhtä ymmällään. Hän kertoi, ettei edes osaisi yksin Tallinnan laivojen satamasta Helsingin keskustaan. Olen käynyt Helsingissä vain tapaamassa tuttujani, kertoi mies. Miehiä kuultiin Helsingin käräjäoikeudessa tänään.

Törkeästä väärennöksestä ja törkeästä maksuvälinepetoksesta olevat virolaiset otettiin kiinni Tukholman tullissa. Miesten auton takakontista löytyi pankkiautomaattihuijaukseen käytetty tekninen laite. Olin vain viemässä tavaraa Tukholmaan. Minä luulin, että se on joku tietokone, kertoi toinen syytetyistä. Laite oli piilotettu vararenkaan koloon auton takakontissa. Se oli siellä siksi, ettei herkkä laite kolhiutuisi automatkalla, selitti syytetty.

Venäläismiesten käynnit Helsingissä täsmäävät pankkiautomaatteihin rekisteröityjen tietojen kanssa. Muun muassa toisen epäillyn vaimon korttia oli useaan otteeseen käytetty eri automaateissa. Halusin vain tietää saldon. En ymmärrä kieliä, joten siitä johtuvat kaikki kokeilut ja keskeytetyt korttitoiminnot, selvitti toinen syytetyistä.

Venäläismiesten liikkeistä Helsingin keskustan pankkiautomaattien liepeillä on silminnäkijöitä, mutta esimerkiksi kameravalvontalaitteisiin miehistä ei ole tarttunut kuvaa. Kiistatonta on, että syytteessä oleva kaksikko ja Virossa vankilassa oleva kolmas mies ovat olleet Helsingissä rikoksen tekohetkellä.

Minä olin lomalla täällä. Laivamatka oli hieno, saaristo kaunis ja ruoka laivalla erittäin hyvää, maalaili toinen syytetyistä yhtä Helsingin retkeään. Jutun käsittely Helsingin käräjäoikeudessa päättyi tänään, mutta tuomio annetaan vasta myöhemmin. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.