Mainos

Venäläismediat: Venäjä tahtoo tehdä Krimistä turistikohteen

Venäläismediat paitsi kehuvat Krimin kansanäänestyksen selkeää tulosta ja vilkasta äänestysaktiivisuutta, myös esittävät lähes valmiita suunnitelmia Krimin tulevaisuuden varalle.

Venäläislehti Kommersant raportoi Venäjän haluista tukea Krimille suuntautuvaa turismia. Sanomalehden mukaan Venäjän ja Krimin aluehallintojen edustajat ovat jo tavanneet, ja Venäjän kulttuuriministeriö on tehnyt kolmen kohdan suunnitelman turismin lisäämiseksi. Hallistus aikoo muun muassa ohjeistaa valtion yrityksiä kannustamaan työntekijöitään lomailemaan Krimillä.

Suunnitelman idea on suunnata venäläisten aiemmin Turkkiin ja Egyptiin suuntautunutta turismia Krimille. Krimin aluehallinto haluaisi myös säilyttää Krimin viisumivapaana matkustusalueena EU:n kansalaisille.

Uutistoimisto Interfaxin taas kertoo, että venäläinen liikemies Ruslan Baisarov aikoo rakentaa niemimaalle valtavan hotellikompleksin, johon kuuluisi muun muassa , 500 huoneen hotelli, useita ravintoloita, golf-kenttä, vesipuisto ja satama 400 jahdille.

Kommersant kirjoittaa myös, että yksi tärkeistä taloudellisista kysymyksistä eläkkeiden järjestäminen krimiläisille. Jos niemimaa liittyy Venäjään, maan kansalaisiksi siirtyy yli 524 000 entistä ukrainalaista eläkeläistä.

Eläkkeiden lisäksi muun muassa niemimaan verotus on sopeutettava venäläiseen järjestelmään. Venäläinen uutistoimisto Interfax sekä useat lehdet kertovat, että Venäjän valtiovarainministeriSergei Shatalovpitää mahdollisena verohelpotuksia siirtymäkauden ajaksi.

Useat mediat, kuten Venäjän Forbes, Ria Novosti ja Vedomosti kertovat EU:n julkaisemasta ”mustasta listasta”, venäläisten liike- ja virkamiesten joukosta, jota vastaan asetetaan muun muassa matkustuskielto. Listalla ovat esimerkiksi venäläisten suuryritysten Rosneftin ja Gazpromin johtajat Igor Setshin ja  Aleksei Miller. Lehdistön mukaan energiajätit pitävät sanktioita naurettavina, sillä EU jatkaa yhteistyötä Rosneftin ja Gazpromin kauppakumppaneiden kanssa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja