Mainos

Venäläismediat: Valtava poliisijahti ajoi hoitajien taposta epäillyt venäläissotilaat Suomen rajalle

Venäläisten rajavartijoiden kiinniottamat sotilaat ovat nousseet uutisiin myös venäläismedioissa. Rajavartijat ottivat eilen Suomen rajalla kiinni kolme sotilasta, joiden epäillään tappaneen kaksi sairaanhoitajaa.

Kolmikko katosi eilen sotilassairaalasta Pietarista, missä he olivat psykiatrisessa hoidossa. Heidän jäljiltään löytyi kaksi sairaanhoitajaa, toinen oli puukotettu ja toinen kuristettu.

Venäjän mediassa olevien alustavien tietojen mukaan sairaanhoitajat olivat yrittäneet estää sotilaita ottamasta hoitohuoneesta omia potilaskertomuksiaan. Tapettuaan sairaanhoitajat miehet murtautuivat turvalokeroon, kiipesivät aidan yli ja pakenivat.

Yhden sotilaista kerrotaan soittaneen tyttöystävälleen ja äidilleen kahden tunnin päästä karkaamisesta. Hän oli lehtitietojen mukaan sanonut haluavansa antautua, mutta että hänelle ei sitä sallita.

Pakenivat kohti rajaa

Miesten löytämiseksi käynnistettiin valtavat etsinnät Svetogorskissa, kun poliisi oli saanut tiedon miesten olinpaikasta kuljettajalta, joka antoi sotilaille kyydin.

Poliisit etsivät miehiä metsästä ja karkurit pakenivat kohti rajaa. Miehet yrittivät ylittää Suomen rajan laittomasti, mutta rajavartijat saivat heidät kiinni Venäjän puolella.

Epäillyt eivät vastustaneet kiinniottoa, eikä heillä ollut mukana aseita.

Sotilaat ovat noin 19-vuotiaita. Heti tapahtuman jälkeen ei ollut selvää, minkä vuoksi he olivat hoitoon joutuneet. He eivät palvelleet samassa joukko-osastossa. Mikäli miehet todetaan syyllisiksi, heitä odottaa jopa 20 vuoden tuomio.

Uutinen on herättänyt Venäjällä keskustelua siitä, miten vaarallisten potilaiden poistuminen sotilassairaalasta voi olla mahdollista. Lisäksi on kysytty sitä, olivatko vanhemmat hoitajanaiset ainoat, jotka yrittivät pysäyttää heitä.

Sotilaiden psykiatriset ongelmat nousivat julkisuuteen viimeksi viime vuonna, kun Armeniassa kasarmilta paennut sotilas tappoi kokonaisen perheen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.