Mainos

Venäläismedia: Venäjä teilattu verenvuodattajaksi

Venäläisen tv-kanavan Russia Todayn mukaan monet länsimaiset mediat ovat valmiiksi tuominneet Venäjän lähes 300 ihmisen hengen vaatineesta lento-onnettomuudesta.

RT nostaa esiin esimerkiksi brittiläisen The Sun -lehden väitteen, että presidentti Vladimir Putin olisi vastuussa lentokoneen alasampumisesta. RT:n mukaan monet amerikkalaiset vaikuttajat tekevät kaikkensa vahvistaakseen tuota vaikutelmaa.

Venäläiskanava toteaa, että monet mediat yrittävät peitellä mielipiteitään kysymysmerkeillä pohtiessaan, voisiko Venäjä olla turman takana. Monet länsimaiset mediat ovat RT:n mukaan keksineet oman versionsa tapahtumista välittämättä onnettomuustutkinnasta ja totuudesta.

Russia Today on kritisoinut toistuvasti Ukrainan hallitusta ja länsimaita tietojen pimittämisestä ja tavasta kertoa lentotragediasta. Samaan aikaan kanava ei tosin ole esittänyt lähellekään yhtä painokasta kritiikkiä kapinallistaistelijoille.

Useita teorioita

Malesialaisen siviilikoneen alasampuminen käänsi viimeistään maailman katseet Ukrainan yhä järjettömämmäksi käyvään kriisiin. Kuten itsenäisen venäläisen tv-kanavan Dozhdin verkkosivuilla kirjoitetaan, koneen tippuminen pahensi entisestään myös eri osapuolten informaatiosotaa – niin televisiossa, lehdissä kuin sosiaalisessa mediassa.

Sosiaalisessa mediassa levisi muun muassa teoria, että Boeng 777 -matkustajakoneen ampumisella olisi haluttu estää aids-hoidot mullistavan lääkkeen julkistaminen.

Koneen kyydissä matkusti yli sata Australian aids-konferenssiin matkalla olevaa ihmistä, joiden joukossa oli kansainvälisesti arvostettu, 30 vuotta taudin tutkimukselle omistanut Joseph Lange. Ryhmän mukana kerrottiin olevan paljon lääkkeitä. Teorialle ei ole tutkinnan kehittyessä löytynyt kovin montaa kannattajaa, eikä yhtään todisteita.

Venäläinen uutistoimisto Interfax nosti puolestaan esiin teorian, jonka mukaan malesialaiskoneen ampujien tarkoituksena oli tuhota presidentti Putinia kuljettanut kone. Interfaxin lähteen mukaan koneet lensivät saman kohdan yli ja muistuttavat ulkoisesti toisiaan.

Moskovan kansainväliseltä lentoasemalta Vnukovolta ilmoitettiin myöhemmin gazeta.ru-sivustolle, ettei Venäjän presidentin kone ole lentänyt Ukrainan yllä pitkään aikaan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.