Mainos

Venäläislehti ryöpyttää suomalaisia pilaantuneesta ruoka-avusta

"Viron venäläisiä on jälleen loukattu, mutta tällä kertaa sitä ei tee Viron valtio vaan Suomen suurimmat kaupat."

Näin aloittaa artikkelinsa Venäjän valtiollinen lehti Rossijskaja Gazeta. Kiukkuiseen sävyyn kirjoitetun jutun taustalla on Aamulehdessä sunnuntaina julkaistu artikkeli, jossa kerrottiin suomalaisten vievän Viroon avustukseksi ruokaa, jossa on vanheneva tai vanhentunut päiväys.

Venäläislehden mukaan kyseenalainen apu suunnataan erityisesti Viron venäläisvähemmistön asuinalueille.

- On täysin sopimatonta että EU sallii tällaisen, siitä pitäisi rangaista ankarasti, moittii Viron venäläisten etujärjestön puheenjohtaja Sergei Sergejev Rossijskaja Gazetassa.

Hänen mukaansa humanitaarinen apu Virossa on surkeassa jamassa.

- Ruuan jakelutapa tuskin eroaa paljon vaikkapa Irakin ruoka-avustuksista. Köyhät eläkeläiset seisovat jonoissa ja tappelevat muutamasta lihapalasta, jotka kaiken lisäksi osoittautuvat vanhenneiksi, Sergejev kuvailee.

Rossijskaja Gazeta ryöpyttää suomalaisia järjestöjä jutussaan kovin sanoin. Sen mukaan pilaantunutta ruokaa saattaa päätyä jopa sairaaloihin.

- On myös mahdollista että suomalaisesta pilaantuneesta ruuasta sairastuvat venäläisten lisäksi myös virolaiset, lehdessä todetaan.

- Vastuu mahdollisista myrkytystapauksista jää suomalaisten järjestöjen ja Viron viranomaisten omalletunnolle. EU-standardit tuontielintarvikkeiden laadusta, luvista, sertifioinnista ja laboratoriotesteistä näyttävät unohtuneen. Kaikkein loukkaavinta on vanhojen ja vähävaraisten virolaisten kohtelu. He ovat tarttuneet syöttiin kuvitellessaan ruokaa halvaksi ja käyttävät sitä tajuamatta, että ruuat on heitetty jo roskiin, lehti päättää artikkelinsa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.