Mainos

Venäläiskoulun panttivangit vapautettu

Etelä-Venäjän koulukaappaus on ohi ja kaikki panttivangit vapautettu. Kuolleita on ainakin 10 ja haavoittuneita yli 200. Venäjän erikoisjoukot saartavat kaappaajia.

Venäjän erikoisjoukot ovat hyökänneet kaapattuun koulurakennukseen Beslanissa Pohjois-Ossetiassa. Erikoisjoukot ovat saaneet rakennuksen haltuunsa ja vapauttaneet kaikki panttivangit.

Uutistoimistojen mukaan sairaalaan on viety ainakin 250 haavoittunutta panttivankia, joista 180 on lapsia. Tiedot kuolleiden määrästä vaihtelevat kolmesta kymmeneen. Venäläisjoukot kuitenkin kertovat, että suurin osa panttivangeista on elossa.

Uutistoimistojen mukaan Venäjän erikoisjoukot saartavat rakennusta, jonne paenneet kaappaajat ovat linnoittautuneet. Ainakin viiden kaappaajan kerrotaan saaneen surmansa tulitaisteluissa.

Sotilaiden on nähty kuljettavan lapsia pois koulusta. Koulusta pakenneiden lasten kerrotaan olevan verisiä ja alastomia, osa heistä on haavoittunut.

Kaappaajat vaativat Tshetshenian itsenäisyyttä

Koulukaappaajat vaativat Tshetshenialle itsenäisyyttä, sanoo Pohjois-Ossetian presidentti Aleksandr Dzasohovuutistoimisto Reutersin mukaan. Aseistettu ryhmä piti Pohjois-Ossetiassa sijaitsevassa Beslanissa panttivankinaan koulun väkeä kolmatta päivää.

Vapautetut: Koulussa ehkä jopa 1500 ihmistä

Koulussa olleiden panttivankien määrästä ei edeelleenkään ole varmaa tietoa. Viranomaiset olivat ilmoittaneet kaapatussa koulussa olleen noin 300 lasta ja aikuista. Aiemmin vapaaksi päässeet panttivangit kertoivat venäläislehtien haastatteluissa, vankeja oli reilusti yli tuhat.

- Ei siellä 300:a ole, vaan yhteensä 1500 ihmistä. Ihmiset makaavat toistensa päällä, Zalina Dzandarova, kertoi Kommersant-sanomalehdelle. Hän oli yksi 26 naisen ja lapsen ryhmästä, jotka päästettiin lähtemään koulusta eilen. Myös Izvestija-sanomalehden haastattelema panttivanki arvioi, että "meitä oli koulussa ainakin 1500". Naishaastatellun nimeä ei kerrottu.

Panttivankikriisi alkoi keskiviikkona

Aseistetut miehet pitivät koulussa ihmisiä panttivankeinaan keskiviikkoaamusta lähtien. Panttivankien voinnista ei tihkunut tietoa. Panttivangeille ei saatu toimitettua ruokaa, vettä heillä on tiettävästi ollut saatavilla.

Kaappaajat vapauttivat eilen illansuussa yhteensä 26 panttivankia, joiden joukossa oli naisia ja pikkulapsia.

(MTV3-Reuters-AFP-Itar-Tass-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.