Mainos

Venäläiskomentaja julisti Basajevin kuoleman liian aikaisin

Venäjän asevoimien komentaja kenraali Anatoli Kvashnin on tänään joutunut pyörtämään pikaisesti puheensa tshetsheenikomentaja Shamil Basajevin kuolemasta.

Noloksi tilanteen teki se, että tiedon perumiseen johtivat armeijan ja tiedustelupalvelun piiristä esitetyt epäilyt. -Shamil Basajev on eliminoitu, mutta hänen ruumistaan ei ole vielä löydetty, Kvashnin kertoi uutistoimisto Itar-Tassin mukaan vierailullaan Groznyissa.

Tshetsheniassa olevien venäläisjoukkojen komentaja kenraali Vladimir Moltenskoi ja tiedustelupalvelu FSB:n Tshetshenia-päällikkö Sergei Babkin kuitenkin ilmoittivat pian, ettei mikään viittaa Basajevin kuolemaan.

Kvashnin tarkensikin myöhemmin, että arvelut kuolemasta perustuvat vain siihen, ettei Basajevin ääntä ole kuultu puoleen vuoteen tshetsheenitaistelijoiden radioliikenteestä siepatuista viesteistä.

Venäjän armeija on jo useita kertoja aiemmin kertonut Basajevin kuolemasta. Basajevista tuli Venäjän ykkösvihollinen vuosien 1994-96 Tshetshenian sodan aikana. Sissikomentaja halusi perustaa islamilaisen valtion Kaukasukselle.

Venäjän tiedustelupalvelu kertoi viime viikolla murhanneensa maaliskuussa tshetsheenikomentaja Hattabin, joka oli Basajevin läheinen liittolainen. Sissit vahvistivat tiedon maanantaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.