Mainos

Venäläiskolonna ajoi ansaan Groznyissä?

Venäjä kiistää edelleen tiedot siitä että sen panssarikolonna olisi tunkeutunut viime yönä Grozniin ja joutunut tshetsheenisissien väijytykseen. Useiden kansainvälisten tietotoimistojen Groznyin toimittajat ovat kertoneet että tulituksessa kuoli yli sata venäläissotilasta. Venäjän armeija ja turvallisuuspalvelu ovat leimanneet väitteet lännen provokaatioksi.

Groznyi

Tietotoimisto Reuterin mukaan venäläinen viidentoista ajoneuvon panssarikolonna oli tunkeutumassa viime yönä kaupungin keskustaan kun se joutui tshetsheenisissien väijytykseen. Kolmetuntinen tulitus vaati tietotoimiston mukaan yli sadan venäläissotilaan hengen.

Groznyi

Venäjän puolustusministeri kiistää väitteen. Armeijan mukaan mukaan se ei ole aikeissa ryhtyä mihinkään toimiin, joista voisi koitua suuria vahinkoja.

Armeijan mukaan tietotoimistoille tiedon syöttäneet tshetsheenit yrittävät johtaa harhaan ja loata Venäjän armeijan mainetta vaalien kynnyksellä.

Tshetshenia

Venäläinen sotilasasioihin erikoistunut tietotoimisto AVN puolestaan kertoi että Groznyissa käytiin viime yönä taistelu ja siinä kuoli 50 venäläistä. AVN-tietotoimiston mukaan kyseessä oli venäläisten tiedusteluoperaatio.

Euroopan turvallisuus-ja yhteistyöjärjestön puheenjohtaja Knut Vollebäk on päässyt lähelle taistelualueita. Vollebäk saapui tänään venäläisten hallussa olevaan Znamenskojen kylää. Vollebäk toisi jälleen tulitaukokehotuksensa jotta Groznyin siviilit pääsisivät lähtemään kaupungista.

Outi Parikka raportoi Groznyista Seitsemän uutisissa. (Kesto 1.39)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.