Mainos

Venäläiskenraali myönsi sotilaiden rikoksia Tshetsheniassa

Venäläinen kenraali myönsi keskiviikkona, että venäläisjoukot ovat syyllistyneet "laajoihin rikkomuksiin" Tshetsheniassa. Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan asiasta kertoi kenraali Vladimir Moltenskoi puhuessaan korkea-arvoisille upseereille venäläisten joukkojen tukikohdassa Tshetsheniassa.

Kenraalin mukaan rikoksiin syyllistyttiin kahden kylän, Assinovskajan ja Sernovodskin, etsintäoperaatioissa. -Ne, jotka toimeenpanivat etsinnät Assinovskajassa ja Sernovodskissa ja samalla tuhosivat kylät, toimivat laittomasti, Molteskoi sanoi Itar-Tassin mukaan.

Vremya Novostei -lehti kertoi, että venäläiset joukot olivat koonneet liki kaikki kylien miehet pellolle ja hakanneet heitä. Useat miehistä päästettiin pois sen jälkeen, kun sotilaille oli annettu rahaa. NTV-televisiokanavan haastatteleman sairaanhoitajan mukaan sotilaat olisivat myös raahanneet yhden potilaan ulos sairaalasta Assinovskajassa.

Kremlin tiedottajan Sergei Jastrzhembskin mukaan armeijan tulisi luopua laajoista etsintäoperaatioista ja keskittyä sen sijaan "täsmäiskuihin", jollainen oli muun muassa sissipäällikkö Arbi Barajevin surmaaminen viime kuussa.
(STT-Reuters-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.