Mainos

Venäläisjoukot tulittivat Groznyn keskustaa

Venäjän joukot ovat tulittaneet raskaalla tykistöllä Tshetshenian pääkaupungin Groznyin keskustaa. Uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtajan mukaan tykistökeskitys kesti viidestä kymmeneen minuuttia. Kohteista ja mahdollisista uhreista ei ole vielä tietoja.

Venäjän tykistö ja ilmavoimat ovat tulittaneet myös Tshetshenian toiseksi suurimman kaupungin Gudermesin keskustaa. Venäläisjoukkojen ja tshetsheenisissien kerrotaan taistelleen kiivaasti Gudermesin laitamilla.
Venäjän presidentti Boris Jeltsin on puolestaan vannonut murskaavansa tshetsheenisissit lopullisesti.

-Me haluamme tehdä kerta kaikkiaan lopun terrorismista, lopettaa kansainvälisen terrorismin Tshetsheniassa, jotta ihmiset voisivat elää siellä rauhassa, Jeltsin sanoi televisiolausunnossa Kremlistä.

Lausunto lähetettiin juuri kun Venäjä aloitti tykistökeskityksensä Groznyin keskustaan. Presidentti Jeltsin kutsui Venäjän lähes kuukausi sitten aloittamaa hyökkäystä terrorismin vastaiseksi operaatioksi.

-Venäläiset ja sotilaat ja upseerit palauttavat rauhaa jo kauan kärsineeseen tshetsheenimaahan. Joka tunti ja joka päivä he osoittavat urheutta puhdistaessaan Tshetsheniaa rosvoista, Jeltsin sanoi.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.