Mainos

Venäläisiä millennium-lomailijoita virtaa Suomeen

Venäläisiä lomanviettäjiä ja ostosmatkailijoita on saapunut Suomeen ennätysmäärä vuodenvaihteessa. Itärajan ylittää parikymmentä ylimääräistä junaa ja matkustajia on kaksi kertaa enemmän kuin viime vuonna.

Tulli

Suurin osa lisäjunista saapuu Moskovasta ja jatkaa Kouvolasta Kuopioon, Kuusamoon ja Rovaniemelle. Ylimääräisten junien lisäksi Repinin ja Tolstoin päivittäisiin junavuoroihin on saatu lisävaunuja. Rajanylitys sujuu matkustajilta mutkattomasti, koska passit ja tavarat tarkastetaan jo vaunuissa.

Vainikkalan rajanylityspaikalla henkilöstöä on lisätty reilusti. Virkailijoilla on silti vaikeuksia ehtiä hoitaa täyteen ahdetut junat Vainikkalan ja Kouvolan välillä. Ruuhka jatkuu idän pikajunissa vielä runsaan viikon ajan, sillä venäläiset juhlivat joulua 7. tammikuuta.

Nuijamaan vastaisella raja-asemalla Juustilassa Suomeen tulevat ovat saaneet jonottaa noin kolmen tunnin verran. Valtaosa tulijoista on henkilöautoilla tai bussilla liikkuvia lomailijoita tai ostosmatkailijoita. Ruuhkat ovat olleet helpottumaan päin iltaa kohden. Myös Vaalimaan vastaiselle rajalle Torfjanovkaan on ollut useiden tuntien mittainen jono.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.