Mainos

Venäläisiä matkailijoita paljon

Venäläisten matkailijoiden määrä itärajan yli Suomeen on lisääntynyt maan talousvaikeuksista huolimatta. Henkilökäyntien määrät ovat tänä keväänä nousseet samalle tasolle, kuin ne olivat huippuvuonna 1998.

Venäläisten tekemien ostosten määrä on vähentynyt vain hiukan vaikka taxfree-ostosten määrät ovatkin pudonneet 40-50 prosenttia. Taxfree-ostoksien roimaan vähenemiseen vaikuttaa lähinnä luxus-ostosten väheneminen. Venäläiset pääasiassa hankkivat Suomesta elin- ja autotarvikkeita, taloustavaraa, vaatteita ja kodinkoneita. Viihde-elektroniikkaa ja matkapuhelemia ei rajan yli enää kulje samassa määrin kuin viime keväänä.

Yhä useammin myös Tampereelle ja Turkuun

Kaakon Rajapalvelukeskus on tasaisin välein teettänyt markkinatutkimuksia venäläisten matkailijoiden ostoskäyttäytymisestä vuoden 1997 keväästä lukien. Viimeiset tiedot perustuvat tutkimukseen, jossa selvitettiin venäläisten rahankäyttöä Suomessa toukokuun lopulla tänä vuonna. Suurin osa venäläisistä suuntaa edelleen matkansa pääkaupunkiseudulle. Seuraavaksi suosituimpia kohteita ovat Lappeenranta, Kotka, Hamina ja Kouvola, joihin kaikkiin hakeutuu yli kymmenen prosenttia tulijoista. Turku ja Tampere ovat nousseet listalla seuraavaksi.

Tampereen osalta muutosta selittänee se, että hämäläiset ovat tehneet markkinaiskuja Pietariin. Turun osalta lienevät taas syynä halvat yhteydet Ruotsiin. Venäläisistä saapuu Suomeen yli puolet Pietarin alueelta. Seuraavaksi eniten heitä tulee Viipurista, josta tulijoiden määrä on jatkuvasti kasvussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.