Mainos

Venäläisiä harmittaa kehno sijoitus sananvapauslistalla

Venäjä on harmistunut Toimittajat ilman rajoja –järjestön julkaisemasta sananvapausluokituksesta. Kansainvälinen toimittajajärjestö julkaisi maanantaina uusimman luettelonsa eri maiden sananvapaustilanteesta. Venäjä upposi tähänastisiin pohjalukemiinsa, sijalle 153 kaikkiaan 175 maan joukossa.

Venäjän seurana ovat muun muassa Fidzi ja Tunisia. Erityisen kiusallisena Venäjällä koetaan se, että edelle ylsi jopa Euroopan viimeisenä diktatuurina pidetty Valko-Venäjä sijallaan 151. Taakse jäi sentään Kiina sijalla 168.

- Tämä tutkimus on tehty täysin ammattitaidottomasti, puhisee Venäjän mediajärjestön Mediasojuzin varajohtaja Elena Zielinska Kommersant-lehdelle.

- Se ei tarjoa enempää selityksiä kuin lähteitäkään väitteilleen. Tulokset perustuvat samoihin medioihin, joita järjestö kuvaa epäluotettaviksi, Zielinska perustelee.

Myös presidentti Medvedev on kuvaillut maan sananvapaustilannetta valtiotasolla hyväksi. Medvedevin mukaan ongelmia on vain alueellisten hallintojen kyvyttömyydessä ottaa vastaan lehdistön kritiikkiä.

Venäjän journalistiliitossa ollaan eri mieltä.

- Tutkimuksen tulokset ovat kyllä loukkaavia maallemme ja yhteiskunnallemme, mutta eivät perustettomia, myöntää Journalistiliiton johtaja Vsevolod Bogdanov.

- Venäjällä selvitetään vain 20 prosenttia toimittajamurhista ja kaikki kysymyksemme asiasta ovat jääneet vastauksetta.

Koko entisen Neuvostoliiton alue näytti listalla varsin murheelliselta. Turkmenistan oli kolmanneksi viimeinen sijallaan 173. Sen edelle sijoittuivat Uzbekistan (160), Kazakstan (142), Kirgisia (125), ja Tadzikistan (114). Ukraina ylsi lähes listan parempaan puoliskoon sijoituksellaan 89.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.