Mainos

Venäläiset vaikeuksissa Komsomolskojessa

Venäläiset joukot eivät vielä ole pystyneet valtaamaan Komsomolskojen kylää Argunin solan suulla, vaikka suurin osa tshetsheenisisseistä on jo paennut kylästä

.

Sala-ampujien kiivas tulitus pakotti kylän valtausta yrittäneet Venäjän eliittijoukot etsimään suojaa talojen raunioista. Puolustusministeri Igor Sergejev sanoi tänään, että kapinalliset "tuhotaan varmasti tänään". Tosin hänen kenraalinsa esittivät saman väitteen jo viikko sitten. Venäläisten sotilaslähteiden mukaan useita kymmeniä sissejä jäi kylään muiden vetäydyttyä ja hyökkäsi torstain vastaisena yönä venäläisten joukkojen kimppuun. Lähteen mukaan venäläiset kärsivät tappioita. NTV-televisioasema on tänään näyttänyt kuvia haavoittuneista venäläisistä joita hoidettiin kaupungin lähellä kenttäsairaaloissa.

Kaupungin puolustusta johtaneen tshetsheenipäällikkö Ruslan Geslajevin kohtalo on edelleen epäselvä. Hänen epäillään kuitenkin paenneen vuorille. Venäläiset nostivat tänään myös arviotaan tshetsheenisissien määrästä. Venäjän mukaan taistelijoita on noin 5 000, kun se on aiemmin arvellut niitä olevan 800 - 3 500. Varasisäministeri Igor Zubov vakuutti uutistoimisto Reutersille, että venäläiset tietävät myös sissipäällikkö Shamil Basajevin ja hänen veljensä Khattabin olinpaikan. -Tiedämme, että he ovat Argunin solan eteläosassa, mutta kyseessä on tiettömien taipaleiden takana oleva hyvin linnoitettu paikka. Tästä huolimatta heidät tullaan tuhoamaan, Zubov vakuutti uutistoimisto Reutersille.

Ihmisoikeusrikokset tutkittava


Venäjän tulevat suhteet länsimaihin riippuvat voimakkaasti maan halusta tutkia Tshetshenian ihmisoikeusrikoksia, sanoi nimettömänä pysytellyt amerikkalainen korkea virkamies uutistoimisto AFP:lle tänään. -Tein heille selväksi, että tämän asian käsittelystä riippuu hyvin paljon se, miten Yhdysvallat ja muu maailma tulee suhtautumaan Venäjään, hän sanoi. -Venäjän hallituksen jäsenet kuuntelivat kohteliaasti ja vakuuttivat perehtyvänsä tosiasioihin, hän jatkoi. AFP:n lähde luonnehti Venäjän virkaatekevää presidenttiä "hyvin fiksuksi mieheksi", joka haluaa välttää Venäjän poliittisen eristämisen.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.