Mainos

Venäläiset uhkailleet WinCapitan uhreja

Thaimaassa hämäräperäiset venäläiset miehet ovat painostaneet rikosilmoituksen tekoa suunnittelevia WinCapita-jäseniä. Klubiin 25 000 euroa menettänyt suomalaismies kertoo joutuneensa uhkailujen kohteeksi muutama viikko sitten.

- Olin useita kertoja pyytänyt täällä asuvaa klubin johtohenkilöä palauttamaan rahani. Lopulta hän ei enää vastannut lainkaan puheluihini tai tekstiviesteihini.

Pian mies sai Pattayalla työpaikalleen kaksi yllätysvierasta. Tunnelma oli uhkaava.

- Ne olivat kaapinkokoisia, 25-30-vuotiaita venäläisiä miehiä. He sanoivat, että minun olisi parempi jättää tämä pääsponsori rauhaan.

Suomalaismies teki kuitenkin rikosilmoituksen Pattayan poliisilaitoksella ja kertoi poliisille myös uhkailusta. Uhkailutilanteella oli kaksi silminnäkijää.

Tänä aamuna mies kävi poliisilaitoksella katsomassa tunnistuskuvia eri henkilöistä, mutta niiden joukosta ei löytynyt venäläismiehiä.

Rahansa menettänyt klubilainen suhtautuu paikallisen poliisin toimintaan epäilevästi.

- Hidastahan se on. Kaikki täällä tietävät, että rahalla voi saada itselleen hyvän suojan, mies hymähtää.

WinCapita-johtaja: Lomalla Myanmarissa

Savon Sanomat kertoi tänään Oulun käräjäoikeuden kahdesta suuresta vakuustakavarikoista. Toinen takavarikon kohteiksi joutuneista on juuri Thaimaassa asuva klubin johtohenkilöksi epäilty suomalaismies. Hänen omaisuuttaan on jäädytetty 1,18 miljoonan euron edestä.

MTV3 yritti tavoittaa miestä hänen thaimaalaisesta puhelinnumerostaan. Siellä vastasi puhelinvastaaja, jossa mies kertoo lähteneensä lomalle Myanmariin.

Savon Sanomien tietojen mukaan mies on vangittu Suomessa poissaolevana jo toukokuussa. Oikeuden tuolloisten pöytäkirjojen mukaan mies oli "tietymättömissä".

Thaimaassa hän on kuitenkin liikkunut avoimesti. Hänet on nähty tänä syksynä muun muassa kung fu -turnauksessa, joka järjestettiin Pattayan lähellä sijaitsevassa Ambassador City -loistohotellissa.

Toukokuussa Thaimaan poliisin korkea-arvoinen edustaja totesi MTV3:lle, että maassa oleskelevien WinCapita-epäiltyjen nappaaminen on helppoa.

- Olemme valmiit yhteistyöhön Suomen poliisin kanssa, poliisi vakuutti tuolloin.

Suomen keskusrikospoliisista ei haluttu tänään kommentoida lainkaan WinCapita-tutkintaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.