Mainos

Venäläiset tyrmäävät väitteet maastokuvion kopioinnista

Venäjän armeijan ja sisäministeriön asiantuntijat tyrmäävät Suomen väitteet maastokuvioiden kopioinnista.

Suomen armeijan edustajat ovat todenneet valokuvien perusteella, että venäläissotilaiden uuden Jeger-maastopuvun malli muistuttaa läheisesti viime vuonna käyttöön otettua suomalaista M05-maastokuviota. Maastokuviokiista päätyi jo muidenkin maiden tietoisuuteen, kun New York Times uutisoi asiasta.

Venäjän sisäministeriön lehdistöpalvelun mukaan suomalaisten väite on omituinen ja valheellinen.

- Suomalaisten väite vaikuttaa enemmän kuin kummalliselta. Meillä ei ole M05-maastokuviota missään univormuissamme, Komsomolskaja Pravda -lehti siteerasi sisäministeriön lausuntoa.

- Ensinnäkin Venäjä on Suomea paljon pitemmällä maastokuvioiden kehittelyssä, olemme kauan käyttäneet mm. nanoteknologiaa joka merkittävästi vähentää havaittavuutta pimeässä. Toiseksi, Suomi voisi halutessaan saada Venäjältä virallisen vahvistuksen keksinnölleen, sitten ei olisi tarinoita plagioinnista. Koko juttu on yksinkertaisesti naurettava, hämmästelee puolestaan armeijan patenttiasiantuntija Aleksandr Sedyh.

Suomi on ollut käärmeissään maastokuvion kopioinnista, koska kyseinen malli on pitkän kehittelytyön tulos. Ns. digikuvio sulautuu erityisen hyvin suomalaiseen metsään. Myös tämä väite herättää venäläisissä ylenkatsetta.

- Voin paljastaa, että Karjalan metsä on meidän puolellamme aika samannäköistä kuin Suomen puolella, Sedyh nälväisee.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.