Mainos

Venäläiset suurin matkailijaryhmä Suomessa

Naapurimaan huima talouskasvu poikii investointeja Nilsiän lisäksi myös muualle Suomeen.

Viidessä vuodessa venäläissijoittajat ovat hankkineet toistakymmentä matkailukohdetta eri puolilta Suomea.

Eilen kerrottiin hotelli- ja kylpylähankkeesta Nilsiän Tahkolla.

Parhaillaan Lapin hiihtokeskukset täyttyvät venäläislomailijoista, joiden vaativa maku poikii uudisrakennuksia.

- Venäläisethän on suurin matkailijaryhmä Suomessa. Ja venäläisten matkailu Suomeen lisääntyy joka vuosi, joten se on ihan ymmärrettävää, että sitten ollaan kiinnostuneita investoimaan myös tälle matkailutoimialalle, summaa Suomen Pankin ekonomisti Heli Simola.

Matkailuinvestoinnit häviävät kuitenkin vielä tilastoihin. Niitä hallitsevat Neuvostoajalta periytyvät energia- ja koneteollisuusinvestoinnit kuten Lukoilille siirtynyt bensaketju.

Eurojen sijaan voidaan arvioida yritysten lukumäärää. Suomalais-venäläinen kauppakamari arvioi, että Suomessa toimii jopa 2 500 venäläisomisteista yritystä, suurin osa pieniä perheyrityksiä.

- Aika iso osa näistä yrityksistä toimii Venäjän-kaupan logistiikassa, kuljetuksissa. Siltä osin tulevaisuus varmaan yhtä hyvä kuin Venäjän kaupan muutoinkin, sanoo Suomalais-venäläisen kauppakamarin yritysneuvoja Anna Pajalin.

Energian parista venäläisyritykset laajentuvat muille toimialoille.

- Suomessa on toisaalta tiettyjä etuja näin naapurina esimerkiksi logistiikan tai matkailun alalla, Suomen Pankin Simola toteaa.

Myös teleala kiinnostaa. Monialakonserni Alfa Groupin Altimo on jo monta vuotta halunnut vähemmistöosuutta TeliaSonerasta, jolla on Turkcellin kautta siivu nopeasti kasvavista Keski-Aasian markkinoista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.