Mainos

Venäläiset saavat Suomelta helposti Schengen-viisumeita

Vapaamielinen viisumipolitiikka on herättänyt huomiota muissa Schengen-maissa. Suomessa viisumin myöntäminen on käytännössä automaattista.

Venäläiset saavat Schengen-viisumin Suomelta helpommin kuin muilta Schengen-mailta. Suomi myös myöntää heille Schengen-maista eniten monikertaviisumeja. Tiedot ilmenevät Turun yliopiston valtiotieteen kandidaatti Sampo K. Saarisen pro gradu -työstä.

Viisumin saaminen on käytännössä automaatio: esimerkiksi vuonna 2006 Suomen Pietarin konsulaattiin tulleista hakemuksista hylättiin alle 1,5 prosenttia. Suomi myönsi viime vuonna venäläisille noin puoli miljoonaa monikertaviisumia, kirjoittaa Turun Sanomat. Monikertaviisumilla saa ylittää rajan useita kertoja anomatta välillä uutta matkustuslupaa.

Viisumilla pääsee Schengen-alueen ulkorajan yli, ja sen jälkeen sillä voi matkustaa missä tahansa Schengen-maassa. Viisumi pitäisi hakea sen maan lähetystöstä, johon matka pääasiassa kohdistuu. Mikään ei kuitenkaan estä suomalaisella viisumilla matkustavaa lentämästä vaikka suoraan Saksaan. Viisumi tarkastetaan vain ulkorajoilla.

Suomi ei muiden Schengen-maiden tapaan vaadi kutsua viisumin myöntämisen perusteeksi.

Lähetystöneuvos Ann-Christine Krankin mukaan Suomen vapaamielinen viisumipolitiikka on herättänyt huomiota myös muissa Schengen-maissa, mutta varsinaista arvostelua ei ole esiintynyt.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.