"Venäläiset rakastavat rauhaa", ukrainalaispelaaja julisti – samalla heilahti ovi vieressä

Ukrainalainen jalkapalloilija Evhen Bohashvili luonnehti tuoreessa Romaniassa julkaistussa haastattelussa suurinta osaa venäläisistä "rauhaa rakastaviksi ihmisiksi". Seuraavana päivänä hänen sopimuksensa seuransa kanssa purettiin.

Useiden ukrainalaisten tiedotusvälineiden siteeraamassa Romaniassa julkaistussa haastattelussa Bohashvili, 29, kertoi, että hänen setänsä ja osa hänen perheestään asuu Venäjällä, mutta he "eivät ole 100-prosenttisesti venäläisiä". Bohashvilin isä on georgialainen ja äiti ukrainalainen.

Venäjä herättää monissa vastenmielisiä ajatuksia maan käydessä brutaalia hyökkäyssotaa Ukrainassa, mutta Bohashvili asettui puolustamaan Venäjän kansalaisia. Hän sanoi, että pahoja ihmisiä on kaikkialla maailmassa, kuten on hyviäkin ihmisiä.

– Venäläiset eivät halunneet tätä sotaa! Tarkoitan tavallisia ihmisiä, en poliitikkoja. Tämä kauhea sota oli ja on poliittinen asia. Tavallinen ihminen ei voi haluta sotaa ja tappamista. Minä esimerkiksi erottelen tavalliset venäläiset ja (Vladimir) Putinin ja hänen ihmisensä. En voi puhua pahaa suurimmasta osasta venäläisiä, joita pidän rauhaa rakastavina ihmisinä. Valitettavasti tavalliset ihmiset eivät voi lopettaa sotaa, Bohashvili kommentoi.

Samoilla seuduilla haastattelun kanssa Bohashvilin edustama romanialainen jalkapalloseura Otetul Galati tiedotti, että Bohashvilin sopimus on purettu. Romanian toisella sarjatasolla pelaava seura ei yksilöinyt syitä sopimuksen purkamiselle, vaan kertoi päässeensä sopuun hyökkääjäpelaajan kanssa teiden erkanemisesta.

2010-luvun alkupuolella Ukrainan nuorisomaajoukkueissa pelannut Bohashvili ehti edustaa Otetul Galatia vain tällä kaudella.

0:59
Energiasää muuttumassa erittäin huonoksi, yli 60 venäläissotilasta kuoli.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja