Mainos

Venäläiset pitävät vaaleja pelkkänä näytelmänä

Venäläiset ovat menettäneet luottamuksensa maansa vaalijärjestelmään.

Yli puolet venäläisistä pitää lähestyviä duuman vaaleja pelkkänä poliittisena näytelmänä. Lähes kaksi kolmasosaa kansasta uskoo lisäksi valtapuolue Yhtenäisen Venäjän manipuloivan vaalituloksia. Tiedot käyvät ilmi venäläisen tutkimuslaitos Levada Centerin tuoreesta mielipidemittauksesta.

Moskovalaisen Poliittisen tiedon keskuksen johtaja Aleksei Muhin ei ole yllättynyt tuloksista. Muhinin mielestä tulevien vaalien painoarvo on käytännössä olematon, koska Yhtenäiselle Venäjälle ei sallita vaihtoehtoja.

- Kreml tuhosi viekkain keinoin Oikeudenmukaisen Venäjän ja Oikean asian eli ne puolueet, joiden oli määrä tukea Yhtenäistä Venäjää, mutta jotka alkoivat lopulta viedä liikaa ääniä.

Joulukuun duuman vaaleissa ei ole näillä näkymin tarjolla yhtään aitoa oppositiovaihtoehtoa. Muhin ennustaa Yhtenäiselle Venäjälle 70-75 prosentin kannatusta.

Moskovassa tukahdutettiin tänään opposition protestimarssi, jonka tarkoituksena oli päätyä Yhtenäisen Venäjän puoluekokouspaikalle.

Yhtenäinen Venäjä, Oikeudenmukainen Venäjä ja kommunistit pitävät kaikki puoluekokouksensa tänä viikonloppuna Moskovassa.

Katso Maarit Roihan raportti Moskovasta (Kymmenen uutiset 23.9.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.