Mainos

Venälaiset ovat tyytyväisia Putinin ja Medvedevin kriisinhoitoon

Georgian sota on muuttanut selvasti presidentti Dmitri Medvedevin julkista kuvaa Venäjällä. Entinen liberaali talousmies on saanut väistyä kovasanaisen sodanjohtajan tieltä. Useimmat venälaiset kannattavatkin maan johdon kriisinhoitotapaa. Silti Medvedev pysyy edelleen edeltäjänsä varjossa: vain noin joka kymmenes venäläinen pitää Medvedeviä maan tarkeimpana vallankäyttäjänä. Georgian sodan jäljet alkavat kuitenkin näkyvä hiljalleen.

- Konfliktia vasten nousi esiin muuttunut imago. Medvedev lähestyi Putinia. Medvedev ei kuitenkaan heti astunut sodan nakyvaksi johtohahmoksi, vaan alussa kaikki dramaattisimmat päätökset sodanäkynnissä teki ja esitteli pääministeri Putin, sanoo tutkija Maria Lipman Carnegie-instituutista

Putinin ja Medvedevin tandem-hallinto saa kansalta hyvän arvosanan kriisin hoidosta.

- Mielestani Amerikkakin ajaa vain tiettyjä omia etujaan Irakissa. Miten siihen on oikeus, jos Venäjä ei voi puolustaa oikeuksiaan Abhasiassa, kysyy venäläinen Aleksandr.

Samoilla linjoilla on myös Rima:

- Hän huolehti venäjän kansalaisista Etelä-Ossetiassa, siellä on paljon venäläisiä. Siksi tämä on minusta täysin oikein.

Lännen ja Venäjän suhteita testataan seuraavan kerran maanantaina, kun Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy tapaa Medvedevin. Presidentit neuvottelevat jälleen venäläisjoukkojen vetämisestä Georgiasta.

Erityishuomioon joutunevat Potin satamakaupunkiin jääneet sotilaat.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.