Mainos

Venäläiset öljyjätit yhdistyvät

Öljyjätit Jukos ja Sibneft fuusioituvat maailman neljänneksi suurimmaksi yhtiöksi.

Sibneftin jalostamo

Venäjän toiseksi ja viidenneksi suurimmat öljy-yhtiöt Jukos ja Sibneft fuusioituvat. Yhtiöiden fuusiossa syntyy maailman neljänneksi suurin yhtiö, Jukos ja Sibneft kertovat.

Uuden yhtiön tuotanto on 2,3 miljoonaa tynnyriä öljyä päivässä. Venäjän öljyntuotannosta se on noin 29 prosenttia. Yhteinen öljyntuotanto oli viime vuonna 103,2 miljoonaa tonnia, josta noin 70 miljoonaa tonnia meni vientiin.

Yhtyneet öljyfirmat pyrkivät kotimaan markkinoiden lisäksi erityisesti ulkomaan markkinoille. Kummallakin on jo nyt etupäässä ulkomaista tekniikkaa ja osa niiden tuotannosta on ulkomailla. Kumpikin yhtiö on ollut mukana Murmanskin uuden öljysataman ja sinne johtavan öljyputken suunnittelussa. Murmanskin kautta on tarkoitus myydä öljyä Yhdysvaltoihin.

Uuden yhtiön nimeksi tulee JukosSibneft. Yhdistyminen on määrä toteuttaa tämän vuoden loppuun mennessä. Uuden yhtiön toimitusjohtajaksi tulee Jukosin johtaja Mihail Hodorovski ja hallituksen puheenjohtajaksi Sibneftin johtaja Eugene Shvidler. Sibneftin pääomistaja on Tshukotkan kuvernööri Roman Abramovitsh.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.