Venäläiset kaivostyöläiset lakossa palkkojensa puolesta

Yli 10 000 kaivostyöläistä on toista viikkoa lakossa Primorski Krain alueella Venäjän kaukoidässä. Lakolla työläiset penäävät palkkojaan, joita heille ei ole maksettu yli viiteen kuukauteen, kertoi uutistoimisto Interfax.

Työläiset ovat uhanneet heittäytyä kaivoskuiluihin ja pysäyttää liikenteen Siperian läpi kulkevalla rautatiellä sekä Vladivostokin lentokentällä, mikäli hallitus ei ryhdy pikaisiin toimiin asian ratkaisemiseksi. Alueen hiilikaivostyöntekijöistä on lakossa nyt jo yli kolmannes.

Primorski Krain alueella osoittavat mieltään myös vesivoimalan työntekijät, jotka olivat maanantaina neljättä päivää syömälakossa saadakseen palkkansa. Yli kolmensadan työntekijän vaatima, tammikuusta saakka kertynyt palkkasumma kohoaa yli 30 miljardiin ruplaan, joka on lähes 30 miljoonaa markkaa.

Paikalliset viranomaiset pelkäävät, että mikäli työläisten lakot jatkuvat, aluetta voi uhata vaikea energiapula tulevana talvena. Maksamattomista palkoista johtuvat mielenosoitukset ovat viime aikoina lisääntyneet ympäri Venäjää, samassa tahdissa kuin Venäjän valtion velka on kasvanut.
(STT-AFP-Reuter)

Lue myös:

    Uusimmat