Mainos

Venäläiset ampuivat kuusi Afganistanin rajalla

Venäläiset rajavartijat ovat ampuneet kuusi Tadzhikistanin ja Afganistanin rajan yli pyrkinyttä ihmistä, kertoi rajavartijoiden edustaja tänään.

Ensimmäisessä välikohtauksessa Tadzhikistanissa olevat venäläisjoukot ampuivat myöhään eilen neljä Afganistanista rajan yli yrittänyttä ihmistä ja pidättivät kaksi muuta. Viranomaiset kertoivat löytäneensä kuolleilta 74 kiloa oopiumia.

Toisessa välikohtauksessa venäläisiä rajajoukkoja tulitettiin Tadzhikistanin puolelta. Rajavartijat vastasivat tuleen, jolloin kaksi hyökkääjistä sai surmansa ja yksi venäläinen haavoittui.

Tadzhikistanin pääkaupungissa Dushanbessa tuntemattomat hyökkääjät iskivät eilen venäläisjoukkojen tukikohtaan, mutta kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa.

Hyökkäykset sattuivat vain joitakin tunteja sen jälkeen kun Tadzhikistanin hallitus ja islamilainen oppositio allekirjoittivat Moskovassa sotilaallisen sopimuksen, jota pidetään merkittävänä askeleena kohti rauhaa. Sopimuksessa esitetään suunnitelma aseellisen opposition sulauttamisesta maan asevoimiin.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.