Mainos

Venäläiset aloittivat vetäytymisen Groznyista

Venäläiset joukot aloittivat tänään vetäytymisen Tshetshenian pääkaupungista Groznyista, kertoi uutistoimisto Interfax. Interfaxin mukaan sisäministeriön joukot siirretään Groznyin esikaupunkialueelle. Uutistoimisto ei kertonut vetäytyvien joukkojen miesvahvuutta.

Venäläisjoukkojen sovittua vetäytymistä Tshetshenian eteläosista on lykätty päivällä, jotta sotilaat saavat aikaa raivata alueelta miinoja, kertoi tshetsheenikomentaja Salman Amirov tänään. Amirovin mukaan Etelä-Tshetshenian vuoristoalueella olevista 7000 venäläissotilaasta viidensadan on sovittu vetäytyvän.

Tshetsheenikapinalliset saivat hallintaansa suuren osan Groznyita 6. elokuuta, jolloin venäläiset sotilaat jäivät saarroksiin tarkastusasemilleen ja kaupungin keskustassa sijaitseviin hallintorakennuksiin. Taistelut lakkasivat Groznyissa eilen lähes kokonaan sen jälkeen, kun Venäjän erityislähettiläs Aleksandr Lebed ja ylimmät tshetsheenikomentajat olivat päässeet sopimukseen tulitauosta.

Osapuolet ovat vakuuttaneet etsivänsä Tshetshenian tilanteelle poliittista ratkaisua. Molempien osapuolten mukaan eilen alkanut tulitauko on pitänyt. Lebedin on määrä matkustaa takaisin Tshetsheniaan viikonlopun aikana.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.