Mainos

Venäläisen vakoilun ote hiipuu?

Venäläisten vakoilijoiden ammattitaito on hiipunut ja vaikutusvalta vähentynyt, jos on uskominen entistä KGB:n päällikköä Vladimir Semitshastnia.

Uutistoimisto AFP:n ja televisiokanava WTN:n haastattelussa Semitshastni arvioi, että Venäjän tiedustelupalvelu on nykyisellään hajautettu liian moneen osaan ollakseen tehokas.
-Aikaisemmin yksi osasto vastasi kaikesta. Nyt osastoja on viisi tai kuusi ja tietämys on hajallaan eri puolilla Moskovaa. Semitshastnin mukaan monet kokeneet ja koulutetut henkilöt ovat viime vuosina siirtyneet tiedustelupalvelusta yritysmaailman palvelukseen.
-Heidän tilalleen on tullut nuoria, joilla ei ole riittävästi kokemusta vastaavien tehtävien hoitoon.

1990-luvulla KGB:n johtajat ovat vaihtuneet tiuhaan, ja jokaisen päällikön myötä myös henkilöstöä on uudistettu. Semitshastni arvostelee myös KGB:n nykyistä avoimien ovien politiikkaa:
-Kuka tahansa voi kävellä sisään ja katsella paikkoja. On kuitenkin asioita, joiden pitäisi säilyä salaisina. Semitshastni oli KGB:n johdossa vuosina 1961-1967. Haastattelu julkaistiin KGB:n ja sen edeltäjän Tshekan 80-vuotispäivän kunniaksi.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.