Mainos

Venäläisen tuomiopäivän kultin jäseniä ulos luolista

Seitsemän venäläiseen tuomiopäivän kulttiin kuulunutta naista on saatu suostuteltua pois luolista Keski-Venäjällä. Naiset suostuivat lähtemään luolista sillä ehdolla, että saavat jatkaa eristäytymistään kulttinsa johtajan Pjotr Kuznetsovin kodissa.

Penzan maakunnassa on hermostuneesti odotettu jo kuukausien ajan loppuratkaisua hengenvaaralliselle jännitysnäytelmälle, jossa kolmisenkymmentä ihmistä on linnoittautunut maan sisään tehtyihin luoliin odottamaan tuomiopäivää.

Todellinen venäläinen ortodoksikirkko -nimisen ryhmän mukaan maailmanloppu on edessä toukokuussa. Ryhmän jäsenet haluavat kohdata tuomiopäivän täydellisessä eristyksessä muusta maailmasta.

Jäsenet ovat uhanneet tappaa itsensä polttoaineräjähdyksellä, jos heidät yritetään pakottaa ulos luolasta. He ovat myös tulittaneet luolaa lähestyneitä poliiseja sekä neuvottelemaan tullutta ortodoksipappia.

Ilman itsemurhauhkaakin ryhmän turvallisuustilanne on pelottava, sillä he ovat luolastossaan käytännöllisesti katsoen luonnon ja säiden armoilla. Viranomaisten mukaan rakennelman katosta on jo romahtanut noin kolmasosa.

Profeetan käskystä maan alle

Lahkon jäsenet vetäytyivät viime lokakuussa Penzan alueelle tehtyyn maanalaiseen luolastoon. Tiedot linnoittautuneen ryhmän koosta vaihtelevat 28:sta 35:een. Joukossa on neljä lasta, joista yksi on alle kaksivuotias.

Eristäytymispäätöksen uskotaan perustuvan kultin johtajan, profeetaksi itseään nimittävän entisen insinöörin Pjotr Kuznetsovin tuomiopäivän näkyyn.

Kuznetsovin oma asema on varsin ristiriitainen. Ryhmän johtaja ei ole itse missään vaiheessa asettunut luoliin, koska omien sanojensa mukaan hänellä on vielä elämässään "toinenkin tehtävä". Hän on vankeudessa muun muassa uskonnollisesta ja rotuvihaan kiihottavasta lietsonnasta ja käy läpi psykiatrisia tutkimuksia.

Viranomaiset ovat kuitenkin joutuneet tuomaan Kuznetsovin paikalle auttamaan neuvotteluissa. Juuri Kuznetsovin kehotukset saivat seitsemän naista lähtemään luolasta. Luoliin jäi vielä ainakin kaksikymmentä ihmistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.