Mainos

Venäläisen bensiinin käyttö vie Toyotalta takuun

Uusien Toyota-autojen ostajat eivät saa takuukorjausta, mikäli moottorin rikkoutumisen syynä on venäläisen bensiinin käyttö.

Uusien Toyota -autojen ostajat ovat Kaakkois-Suomessa joutuneet tämän syksyn aikana allekirjoittamaan tiedoksiannon jossa todetaan, ettei autoa saa tankata venäläisellä bensiinillä. Asiasta kertoo Lappeenrannassa ilmestyvä Etelä-Saimaa -lehti.

Toyotan takuupäällikön Jukka Järvisen mukaan tähän on ajauduttu, koska autojen moottorit ovat rikkoutuneet venäläisen bensiinin takia. Asiakkaat ovat vedonneet takuuseen tullessaan korjauttamaan autoaan.

Järvinen kertoo tapauksesta, jonka Toyota voitti kuluttajalautakunnassa. Myös siinä auton omistaja oli sanonut, ettei hän ole tiennyt venäläisen bensan mukanaan tuomista ongelmista. Jutun käsittely kesti kaksi ja puoli vuotta.

Allekirjoitusta aiotaan vaatia muuallakin

Toyota haluaa tiedonannon allekirjoituksella varmistaa, ettei uuden auton ostanut voi väittää olleensa tietämätön venäläisen bensiinin moottorille aiheuttamista ongelmista. Samalla hän saa myös tiedon siitä, ettei takuu korvaa venäläisestä bensiinistä aiheutunutta moottorivikaa tai katalysaattorin rikkoutumista.

Toyota on vaatinut tiedoksiantoon allekirjoitusta toistaiseksi vain Kotkan, Haminan, Imatran ja Lappeenrannan liikkeissä. Jossain vaiheessa samaa aiotaan vaatia myös Kajaanin, Kuhmon, Kuusamon ja Kemijärven toimipisteissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.