Mainos

Venäläiselle autoliigalle vankeustuomiot

Heinolan käräjäoikeus langetti tänään viisi vankeustuomiota venäläiselle autopetosliigalle, joka paljastui viime lokakuussa kuolonkolarin yhteydessä. Pisin rangaistus, kolme vuotta, tuomittiin Vladimir Gontsharoville, joka oli hankkinut törkeillä petoksilla kaikkiaan kahdeksan autoa Ruotsista. Hänen tärkein avustajansa ja kuolonkolarin aiheuttaja Andrei Paly tuomittiin kahden vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen.

Muiden kolmen tuomioiksi tuli vuosi, vuosi ja kaksi kuukautta sekä vuosi ja kahdeksan kuukautta vankeutta. Kaksi lyhimmän tuomion saanutta pääsi jo oikeudesta vapaalle jalalle, sillä heillä ei ollut Suomessa aiempia tuomioita ja he olivat olleet vangittuina jo lokakuusta lähtien. Toinen heistä on nykyään Ranskan kansalainen.

Liiga toimi viime vuoden kesällä. Sen jäsenet tekivät maitse useita autonnoutokeikkoja Ruotsiin ja välillä he lensivät samoille asioille Ranskaan. Saalis kuljetettiin Tornion kautta Suomeen ja edelleen Venäjälle. Toiminta paljastui, kun Paly menetti autonsa hallinnan "siirtotaipaleella" nelostiellä Leivonmäellä ajettuaan sitä ennen yli 1300 kilometriä miltei yhtäjaksoisesti. Vastaantulleen auton kuljettaja kuoli ja samassa autossa matkustanut nainen loukkaantui. Onnettomuuspaikalta paenneet Palyn ja Gontsharovin poimi kyytiinsä samaan ryhmään kuulunut mies. Kolmikko jäi kiinni poliisin tiesulkuun Heinolassa.

Poliisi löysi lisäksi liigan jäljiltä monacolaisyhtiön Ferrarin Helsingistä ja ruotsalaisen autovuokraamon Volvon Lappeenrannasta. Juttuun liittyvien autojen arvo on kaikkiaan noin puoli miljoonaa euroa. Kadoksiin jäi puolenkymmentä autoa, jotka liiga oli eri kokoonpanoissa vuokrannut väärillä passeilla ja luottokorteilla Ruotsista. Näistä ja muista vahingoista liiga joutuu korvaamaan noin 150 000 euroa.

Poliisi tavoitti nyt tuomitun ryhmän lisäksi samalta tiesululta myös toisen autoliigan jäseniä, jotka olivat viemässä arvoautoja itärajan taakse. Nämä kaksi miestä tuomittiin jo tammikuussa vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä kätkemisrikoksesta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.