Mainos

Venäläisedustajat kriisivierailulle Viroon

Virolaiset toivovat vierailun hälventävän kiistellyn patsaan siirtoon liittyviä väärinkäsityksiä.

Ryhmä venäläisiä kansanedustajia tekee kriisivierailun Viroon. Venäjän parlamentin alahuoneen eli duuman edustajan mukaan delegaation on määrä matkustaa Viroon maanantaina.

Ryhmän tarkoituksena on ilmoittaa Virolle, että Venäjä tuomitsee Pronssipatsaan siirtämisen. Lisäksi venäläiset ovat huolissaan pidätettyjen venäläisten kohtalosta.

Viron parlamentin puhemies on Ene Ergma on kommentoinut, että venäläisten vierailu voisi hälventää väärinkäsityksiä, joita venäläisviranomaisilla on Pronssisotilaan siirrosta.

Venäläismiehen kuolema kiristää välejä

Viron ja Venäjän välit kiristyivät eilen entisestään, kun Venäjä vaati Virolta perusteellista selvitystä Tallinnan mellakoissa kuolleen 19-vuotiaan venäläismiehen kohtalosta. Uhri oli Venäjän kansalainen, jolla oli Viron oleskelulupa.

Viron ulkoministeriö torjui tiukasti epäilyt, että miehen kuolema liittyisi poliisin mellakoiden rauhoittamisessa käyttämiin voimakeinoihin ja syytti vuorostaan Venäjää siitä, että se pyrkii tarkoituksella kärjistämään tilannetta Virossa.

Putin huolestunut tilanteesta

Myös Venäjän presidentti Vladimir Putin on ilmaissut "syvän huolensa" Viron levottomuuksista. Putin kertoi näkemyksestään keskustelussa EU:n puheenjohtajamaan Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa.

Venäjä vaatii EU:ta ja sotilasliitto Natoa tuomitsemaan Viron tapahtumat. Merkel on kehottanut sekä Venäjää että Viroa maltillisuuteen kiistassa patsaan siirrosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.