Mainos

Venäläisdiplomaatteja siepattu Bagdadissa

Irakin levottomuudet ovat kiihtyneet jälleen tänään. Yksi venäläisdiplomaatti on kuollut ja neljä muuta on kidnapattu Venäjän Bagdadin-lähetystön läheisyydessä tehdyssä hyökkäyksessä. Basrassa itsemurhapommittajan isku on tappanut ainakin 21 ihmistä.

Venäläisten diplomaattien kimppuun on hyökätty Bagdadissa. Irakin sisäministeriöstä kerrotaan, että hyökkäyksessä on kuollut yksi venäläisdiplomaatti ja neljä muuta on siepattu.

Hyökkääjät sulkivat venäläisten tien autoillaan Mansourin kaupunginosassa lähellä Venäjän suurlähetystöä ja avasivat tulen, lähteet kertovat. Yksi diplomaateista sai surmansa tulituksessa, ja neljä muuta kaapattiin.

Venäjä on vahvistanut tiedot. Maan ulkoministeriö ilmoittaa ryhtyvänsä toimiin kidnapattujen pikaiseksi vapauttamiseksi.

Mansourin kaupunginosassa Bagdadissa on ennenkin surmattu ja siepattu diplomaatteja.

Basrassa tuhoisa pommi-isku

Etelä-Irakissa Basrassa ainakin 21 ihmistä on kuollut ja 80 loukkaantunut autopommi-iskussa, kertoo maan puolustusministeriö.

Räjähdys tapahtui torilla Basran vanhassa kaupungissa. Viranomaisten mukaan kyseessä oli itsemurhaisku.

Pääministeri Nuri al-Maliki julisti Basraan poikkeustilan vasta kolme päivää sitten. Maliki vakuutti tuolloin tukahduttavansa kovin ottein öljykaupungin viime aikoina kiihtyneet levottomuudet.

Basran shiiaryhmät ovat taistelleet keskenään vuoden ajan vallasta, jonka he saivat Yhdysvaltain syrjäytettyä Saddam Husseinin pääasiassa sunnimuslimeista koostuneen hallinnon.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.