Mainos

Venäläisdiplomaatit kävivät asekauppaa Suomessa

Neljä Helsingissä toiminutta venäläistä diplomaattia on pidätetty Moskovassa epäiltynä aseiden salakuljetuksesta. Diplomaatit välittivät kolmen vuoden ajan aseita Suomesta Venäjän rikollisille.

Venäläisdiplomaatit toimittivat Suomesta Venäjälle mm. belgialaisvalmisteisia pistooleja. Kopla salakuljetti kolmen vuoden aikana noin 250 pistoolia ja kymmeniä tuhansia ammuksia Venäjälle.

Vänäläisen Izvestija lehden mukaan lähetystön työntekijät hankkivat aseet suomalaisista asekauppiailta täysin laillisesti. Lehden mukaan suomalaiset aseliikkeet toimittivat aseet alkuperäispakkauksissa rajavyöhykkeelle mistä diplomaatit veivät aseet rajan yli taskuissa ja matkalaukuissa diplomaattisen koskemaattomuutensa suojissa.

Izvestia kertoo että salakuljetuksen mahdollisti Suomen liberaali ampuma-aselaki.

Venäjällä Suomesta ostetut aseet myytiin mafialle kymmenkertaisella voitolla. Pistoolit ovat kysyttyä tavaraa Venäjällä, sillä niiden hallussapito on tiukasti valvottua. Laillisesti pistoolia saavat pitää vain poliisit ja sotilaat.

Ulkomailta salakuljetut pistoolit ovat kysyttyjä myös siksi että ne ovat puhtaita eli ne eivät ole missään kirjoissa.

Venäjän Suomen suurlähetystössä oltiin vaiteliaita asiasta. Lähetystön mukaan he eivät eivät edes tiedä pidätettyjen nimiä. Epäillyt ovat pidätettyinä Moskovassa. Izvestijan mukaan osa aseiden salakuljettajista oli vakoilijoita. Tähän viittaa myös se, että rikosta tutkii turvallisuuspalvelun vastavakoiluosasto.

Suomen keskusrikospoliisi antoi rikostutkimuksessa virka-apua noin vuosi sitten.
(MTV3/Outi Parikka)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.