Mainos

Venäläisbaritoni kompastui hakaristitatuointiin

Venäläinen oopperalaulaja Jevgeni Nikitin on peruuttanut esiintymisensä Saksan Bayreuthin musiikkijuhlilla tatuointiensa vuoksi.

Nikitinillä on runsaasti tatuointeja, joista yksi muistuttaa hakaristiä. Tatuoinnit hän on hankkinut nuorena miehenä ollessaan heavybändin jäsen.

Nikitin on peittänyt hakaristin rinnassaan, eikä se olisi ollut näkyvissä oopperaesitysten aikana. Musiikkijuhlille kuitenkin riittää se, että netissä on nähtävissä videoita, joissa tatuointi näkyy.

Kuvia paljasrintaisesta Nikitinistä on näytetty myös saksalaisella tv-kanavalla.

Musiikkijuhlien tiedottajan Günther Philipowskin mukaan hakaristi on Bayreuthissa ongelma. Tapahtuma on omistettu säveltäjä Richard Wagnerille, joka oli Adolf Hitlerin lempisäveltäjä.

- On selvää, että meidän on oltava erityisen varovaisia tuon historian hirvittävän aikakauden suhteen ja ottaa kantaa sitä vastaan, Philipowski sanoi.

Bassobaritoni Nikitinin, 38, oli määrä laulaa päärooli Wagnerin oopperassa Lentävä hollantilainen.

Oopperajuhlien julkaisemassa tiedotteessa hän pahoittelee tatuointiaan.

- Se oli suuri virhe ja toivon etten olisi koskaan ottanut sitä.

Hankalasta historiastaan huolimatta Bayreuthin musiikkijuhlat on yksi oopperanystävien suosikkitapahtuma. Ensimmäisen kerran juhlat järjestettiin vuonna 1876, jolloin Wagner itse osallistui niille.

(MTV3 - Reuters - CNN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.