Mainos

Venäläisasiantuntija: Ilmaston lämpeneminen voi sulattaa ikiroudan

lmaston lämpeneminen voi johtaa laajoihin katastrofeihin Siperiassa, mikäli alueen ikirouta sulaa, varoittaa venäläinen ympäristöasiantuntija.

Jäätävän kylmää


Moskovan atmosfäärifysiikan laitoksen johtaja Georgi Golitsyn sanoo, että keskimääräinen vuotuinen lämpötila saattaa nousta vuoteen 2010 mennessä Siperiassa jopa kaksi kertaa enemmän kuin muualla maailmassa.

-Ihmiset olisivat ehkä siitä tyytyväisiä, sillä lämpimät talvet ovat lisänneet kasvukautta Euroopan-puoleisella Venäjällä 10-14 päivää, Golitsyn huomauttaa. Golitsyn varoittaa kuitenkin, että seurauksena olisi myös ikiroudan sulaminen, mikä johtaisi tuhoisiin seurauksiin.

Toisen venäläisasiantuntijan, Georgi Gruzan mukaan ilmaston lämpeneminen olisi hyödyksi Venäjälle. Maanviljelyksessä olisi hänen mukaansa "viinitarhoja siellä missä nyt kasvaa ruista". Gruza myönsi kuitenkin, että ikiroudan sulaminen Siperiassa olisi "täysi katastrofi" ja muuttaisi alueen suoksi.

Useat ympäristöasiantuntijat ja eri Euroopan maiden edustajat ovat vaatineet Venäjää ratifioimaan Kioton ilmastosopimuksen. Presidentti Vladimir Putin sanoi alkuviikosta, ettei Venäjä ole vielä tehnyt lopullista päätöstä asiasta.


(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.