Mainos

Venäläinen susitutkija ihmettelee toimistaan syntynyttä kohua

Susia Venäjän Karjalaan siirtänyt venäläinen tutkija pitää toimintaansa täysin laillisena ja asiallisena.

Hän kummastelee Suomessa noussutta kohua ja vakuuttaa, että eläimet eivät ole vaaraksi ihmiselle. Hänen pyrkimyksenään oli tarkkailla susia, ei lisätä niiden kantaa, joka on Venäjällä suuri.

Susitutkija Vladimir Bologov vapautti viime kesänä kuusi eläintarhassa syntynyttä sudenpentua Venäjän Karjalassa sijaitsevalle saarelle. Matkaa Suomeen on vain 30 kilometriä.

-Sudet ovat osa tutkimustani. Teemme pääasiassa havainnointia luonnossa. On hyvin kiinnostavaa seurata, miten pennut sopeutuvat luontoon ilman vanhempiaan, toteaa Bologov.

Hän uskoo, että sudet ovat sopeutuneet hyvin. Sudet ovat nyt jo omillaan ja jääneet alueelle. Susista nousi Suomessa kohu tänä keväänä. Venäläistutkija rauhoittelee niitä, joita kyseiset sudet huolettavat.

-Ensinnäkään sudet eivät ole kesyjä. Toiseksi ne eivät ole suoraan tekemisissä ihmisen kanssa. Ne myös pelkäävät ihmisiä.´

Bologov saapui aamulla Suomeen käytyään luennoimassa Saksassa ja Rankassa. Turusta hän matkasi Kainuuseen. Bologov on toiminut petotutkijana ja tutkijoiden yhdyshenkilönä Tverissä lähellä Moskovaa liki 20 vuotta eikä ymmärrä, miksi susista kohkataan Suomessa. Esimerkiksi Varsinais-Suomessa muutaman yksilön kanta on jatkuva huolenaihe.

-Mielestäni pedoilla kuten sudella, karhulla tai ilveksellä ei ole suurta eroa. Tutkimme kaikenlaisia eläimiä, enkä ymmärrä, miksi sutta pidetään jotenkin erityisenä. Se ei ole.

Toisin kuin Suomessa, Venäjällä sudenmetsästys on sallittua. Sen sijaan Venäjälläkin susien siirtäminen on kiellettyä. Bologovia on uhattu sakoilla. Omasta mielestään hän ei kuitenkaan ole tehnyt mitään laitonta eikä salaista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.