Venäläinen Sputnik-koronarokote antanee ainakin kahden vuoden suojan

Venäläismediassa kerrottiin, että Sputnikin antama suoja koronaa vastaan on voimassa kaksi vuotta.

Rokotukset Venäjällä Gamaleja-instituutissa kehitetyllä Sputnik V-koronarokotteella ovat alkaneet.

– Sputnik V -rokote suojaa oletettavasti koronavirukselta noin kahden vuoden ajan, sanoi Moskovan Gamaleja-instituutin johtaja, mikrobiologi Aleksandr Gintsburg.

Gintsburgin mukaan rokote saattaa antaa myös pidemmän suojan, mutta kahdeksi vuodeksi suojatason pitäisi olla varmaa.

Neljäsosa venäläisistä sairastaa koronan

Venäjän mukaan sen koronavirusrokote on todettu tutkimuksissa 95-prosenttisen tehokkaaksi. Venäjä kehitti rokotteen erittäin nopeasti, mikä on herättänyt länsimaissa epäilyksiä siitä, että rokotteen testauksessa olisi oikaistu.

Sputnik-rokote aiotaan tuoda myös kansainvälisille markkinoille. Yhden ihmisen rokottamiseen vaadittavien kahden rokoteannoksen kerrotaan maksavan hieman yli kahdeksan euroa, mutta Venäjän kansalaisille se on ilmainen.

Koronatilanne Venäjällä on vakava. Uusia tartuntoja on tänään todettu yli 28 000. Tähän mennessä koronatartuntoja on ollut Venäjällä yli 2,6 miljoonaa ja lähes 47 000 on kuollut koronaan.

Tuoreiden tilastojen mukaan toinen korona-aalto on iskenyt Venäjään paljon ensimmäistä aaltoa pahemmin. Venäjän tilastoviranomainen Rosstat ennustaa, että tämän vuoden loppuun mennessä neljäsosa venäläisistä on sairastanut koronan.

Lue myös:

    Uusimmat